Почела реконструкција најпрометније саобраћајнице у насељу Старчевица

А. С.
Почела реконструкција најпрометније саобраћајнице у насељу Старчевица

БАЊАЛУКА - Реконструкција улице Мајке Југовића, једне од најпрометнијих саобраћајница у насељу Старчевица, је почела данас, а нови слој асфалта биће постављен у наредним данима, рекли су из Одјељења за саобраћај и путеве бањалучке Градске управе.

- Оштећени асфалт биће замијењен новим хабајућим слојем, на дионици од раскрснице код кафића "Шкорпион", па до "Еуробенц" пумпе. Улица ће бити реконструисана у оквиру програма одржавања градских саобраћајница, а мјештани Старчевице добиће потпуно нов и модеран пут – додали су из Одјељења.

За вријеме извођења радова привремено је уклоњен монтажни кружни ток на једном дијелу трасе, а из Одјељења су позвали возаче на опрез и стрпљење, јер се очекују велике гужве на том дијелу, нарочито у јутарњим и поподневним сатима када људи одлазе и враћају се са посла.

Иницијатива за реконструкцију ове раскрснице потекла је од Савјета мјесне заједнице Старчевица, а предсједник МЗ Предраг Ђајић истиче да је ријеч о саобраћајној "жили куцавици" овог насеља.

- Приједлог смо упутили крајем прошле године, на бројне апеле возача и мјештана нашег насеља. Заиста, ова улица је годинама у катастрофалном стању, крпљена и дјелимично санирана више пута, а у посљедње вријеме појавио се велики број рупа и једино рјешење је била потпуна реконструкција – истакао је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана