Počela rekonstrukcija najprometnije saobraćajnice u naselju Starčevica

A. S.
Počela rekonstrukcija najprometnije saobraćajnice u naselju Starčevica

BANjALUKA - Rekonstrukcija ulice Majke Jugovića, jedne od najprometnijih saobraćajnica u naselju Starčevica, je počela danas, a novi sloj asfalta biće postavljen u narednim danima, rekli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve banjalučke Gradske uprave.

- Oštećeni asfalt biće zamijenjen novim habajućim slojem, na dionici od raskrsnice kod kafića "Škorpion", pa do "Eurobenc" pumpe. Ulica će biti rekonstruisana u okviru programa održavanja gradskih saobraćajnica, a mještani Starčevice dobiće potpuno nov i moderan put – dodali su iz Odjeljenja.

Za vrijeme izvođenja radova privremeno je uklonjen montažni kružni tok na jednom dijelu trase, a iz Odjeljenja su pozvali vozače na oprez i strpljenje, jer se očekuju velike gužve na tom dijelu, naročito u jutarnjim i popodnevnim satima kada ljudi odlaze i vraćaju se sa posla.

Inicijativa za rekonstrukciju ove raskrsnice potekla je od Savjeta mjesne zajednice Starčevica, a predsjednik MZ Predrag Đajić ističe da je riječ o saobraćajnoj "žili kucavici" ovog naselja.

- Prijedlog smo uputili krajem prošle godine, na brojne apele vozača i mještana našeg naselja. Zaista, ova ulica je godinama u katastrofalnom stanju, krpljena i djelimično sanirana više puta, a u posljednje vrijeme pojavio se veliki broj rupa i jedino rješenje je bila potpuna rekonstrukcija – istakao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana