Почела продаја новогодишњих украса: Јелке мјеркају, али још не купују

 Јована Ивановић
Foto: J. Ивановић

БАЊАЛУКА - У тржним центрима и продавницама у граду увелико је почела продаја новогодишњих јелки и украса, а купци су највише заинтересовани за ситни накит. Цијене су на нивоу прошлогодишњих, али купци за сада само разгледају или купују понеку куглу да обнове прошлогодишњу декорацију.

Празнична еуфорија већ се увелико осјећа, а у трговинама је повећана потражња за новогодишњим украсима и јелкама, које ће у дане празника красити домове Бањалучана.

У кинеској продавници “Ђуро” казали су за “Глас Српске” да је примјетан већи интерес за празничном декорацијом. Како су казали, задовољни су досадашњом потражњом, али очекују да ће бити већа пред Нову годину.

- У трговину махом долазе дјеца са родитељима који разгледају и пазаре новогодишње украсе. Највише су заинтересовани за свјетлуцаве кугле и бомбице. Новогодишњи украси за јелку могу се пронаћи по цијени од двије, три, па до шест марака - каже једна од радница.

Како је нагласила, цијене новогодишњег накита нису се значајније мијењале у односу на прошлу годину.

- Потражња за јелкама је нешто мања него за осталим декоративним асортиманом. Јелке од 120 центиметара коштају 30 КМ, док оне веће од 180 центиметара коштају 60 КМ. Највећу пажњу купаца свакако привлаче сњежне јелке које су и најскупље, а у понуди имамо једну висине скоро два метра и која кошта 160 КМ - казала је ова радница.

У тржном центру “Верно” казали су за “Глас Српске” да се ове године могу похвалити већом потражњом него иначе. Како су нагласили, купци се након куповине враћају по још декорација, јер су врло задовољни квалитетом новогодишњег асортимана.

- Почели смо продају новогодишњих јелки прије десетак дана, а већ смо продали велики број њих. Имамо квалитетан накит и то купци препознају - казала је радница у овом центру.

Како је нагласила, највише се купују украси, а јелке нешто мање.

- Велике јелке висине два метра коштају 200 КМ. Што се тиче украса, највише траже појединачне кугле различитих боја - рекла је ова продавачица.

Новогодишње јелке, декорације и украсе маме дјецу и родитеље. Бањалучанка Бранкица Мајкић казала је да ће ове године купити нове кугле и свјетлуцаве траке.

- Имам новогодишњу јелку од прошле године, тако да то нећемо куповати. Довољно је докупити неколико лијепих кугли да се освјежи прошлогодишња декорација. Предстојећи празници дјеци су омиљени дио године, па им се они највише радују. Нама, одраслима, то је још један трошак, али све се заборави кад видимо озарена дјечија лица - рекла је Бранкица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана