Počela prodaja novogodišnjih ukrasa: Jelke mjerkaju, ali još ne kupuju

 Jovana Ivanović
Foto: J. Ivanović

BANjALUKA - U tržnim centrima i prodavnicama u gradu uveliko je počela prodaja novogodišnjih jelki i ukrasa, a kupci su najviše zainteresovani za sitni nakit. Cijene su na nivou prošlogodišnjih, ali kupci za sada samo razgledaju ili kupuju poneku kuglu da obnove prošlogodišnju dekoraciju.

Praznična euforija već se uveliko osjeća, a u trgovinama je povećana potražnja za novogodišnjim ukrasima i jelkama, koje će u dane praznika krasiti domove Banjalučana.

U kineskoj prodavnici “Đuro” kazali su za “Glas Srpske” da je primjetan veći interes za prazničnom dekoracijom. Kako su kazali, zadovoljni su dosadašnjom potražnjom, ali očekuju da će biti veća pred Novu godinu.

- U trgovinu mahom dolaze djeca sa roditeljima koji razgledaju i pazare novogodišnje ukrase. Najviše su zainteresovani za svjetlucave kugle i bombice. Novogodišnji ukrasi za jelku mogu se pronaći po cijeni od dvije, tri, pa do šest maraka - kaže jedna od radnica.

Kako je naglasila, cijene novogodišnjeg nakita nisu se značajnije mijenjale u odnosu na prošlu godinu.

- Potražnja za jelkama je nešto manja nego za ostalim dekorativnim asortimanom. Jelke od 120 centimetara koštaju 30 KM, dok one veće od 180 centimetara koštaju 60 KM. Najveću pažnju kupaca svakako privlače snježne jelke koje su i najskuplje, a u ponudi imamo jednu visine skoro dva metra i koja košta 160 KM - kazala je ova radnica.

U tržnom centru “Verno” kazali su za “Glas Srpske” da se ove godine mogu pohvaliti većom potražnjom nego inače. Kako su naglasili, kupci se nakon kupovine vraćaju po još dekoracija, jer su vrlo zadovoljni kvalitetom novogodišnjeg asortimana.

- Počeli smo prodaju novogodišnjih jelki prije desetak dana, a već smo prodali veliki broj njih. Imamo kvalitetan nakit i to kupci prepoznaju - kazala je radnica u ovom centru.

Kako je naglasila, najviše se kupuju ukrasi, a jelke nešto manje.

- Velike jelke visine dva metra koštaju 200 KM. Što se tiče ukrasa, najviše traže pojedinačne kugle različitih boja - rekla je ova prodavačica.

Novogodišnje jelke, dekoracije i ukrase mame djecu i roditelje. Banjalučanka Brankica Majkić kazala je da će ove godine kupiti nove kugle i svjetlucave trake.

- Imam novogodišnju jelku od prošle godine, tako da to nećemo kupovati. Dovoljno je dokupiti nekoliko lijepih kugli da se osvježi prošlogodišnja dekoracija. Predstojeći praznici djeci su omiljeni dio godine, pa im se oni najviše raduju. Nama, odraslima, to je još jedan trošak, ali sve se zaboravi kad vidimo ozarena dječija lica - rekla je Brankica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana