Почела модернизација Седме куљанске улице

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић посјетио је насеље Куљани, гдје је данас почела модернизација Седме куљанске улице. Станивуковић је навео да у овом насељу има више проблема, од расвјете, путева, канализације до амбуланте, мјесне заједнице и вртића, чија је градња при крају.

"Свјесни смо да је овдје пуно посла, али радићемо једно по једно. Куљани се брзо и значајно шире и зато је кључно и да инфраструктура прати број људи који се овдје настањује", нагласио је Станивуковић.

Он је додао да су то свакако заслужили становници овог насеља, чији највећи дио чине расељени који су своја нова огњишта пронашли управо у Куљанима.

"Због обимности посла и одређених процеса који ће се у наредном периоду дешавати у Куљанима, назвали смо их реформе овог насеља", нагласио је Станивуковић.

Према његовим ријечима, Прву куљанску улицу је потребно проширити све до раскрснице Драгочај-Рамићи, на којој се тренутно изводи реконструкција.

"Када успијемо тај дио да спојимо, знаћемо да смо урадили значајну ствар", навео је он, те најавио да већ сутра почиње и модернизација 10. куљанске улице.

 Наиме, на тендеру за модернизацију Седме куљанске улице изабрано је предузеће "Козарапутеви", које има рок од 40 дана за завршетак радова. Радови се изводе у оквиру заједничког пројекта града и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана