Počela modernizacija Sedme kuljanske ulice

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je naselje Kuljani, gdje je danas počela modernizacija Sedme kuljanske ulice. Stanivuković je naveo da u ovom naselju ima više problema, od rasvjete, puteva, kanalizacije do ambulante, mjesne zajednice i vrtića, čija je gradnja pri kraju.

"Svjesni smo da je ovdje puno posla, ali radićemo jedno po jedno. Kuljani se brzo i značajno šire i zato je ključno i da infrastruktura prati broj ljudi koji se ovdje nastanjuje", naglasio je Stanivuković.

On je dodao da su to svakako zaslužili stanovnici ovog naselja, čiji najveći dio čine raseljeni koji su svoja nova ognjišta pronašli upravo u Kuljanima.

"Zbog obimnosti posla i određenih procesa koji će se u narednom periodu dešavati u Kuljanima, nazvali smo ih reforme ovog naselja", naglasio je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, Prvu kuljansku ulicu je potrebno proširiti sve do raskrsnice Dragočaj-Ramići, na kojoj se trenutno izvodi rekonstrukcija.

"Kada uspijemo taj dio da spojimo, znaćemo da smo uradili značajnu stvar", naveo je on, te najavio da već sutra počinje i modernizacija 10. kuljanske ulice.

 Naime, na tenderu za modernizaciju Sedme kuljanske ulice izabrano je preduzeće "Kozaraputevi", koje ima rok od 40 dana za završetak radova. Radovi se izvode u okviru zajedničkog projekta grada i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana