Почела изградња реплике фонтане из парка "Петар Кочић"

Г.С.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - У парку "Младен Стојановић" у Бањалуци данас је почела изградња фонтане по узору на некадашњу фонтану која је красила парк "Петар Кочић".

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је рекао да је примјетно да Бањалучани осјећају велику носталгију према овом симболу града.

"Ми смо дуго разматрали о локалитету. Заједно смо дошли на идеју да фонтана буде управо на овом локалитету, под крошњама овог прелијепог дрвећа, које подсјећа на локацију гдје је била претходна фонтана, како би добила свој стари сјај", казао је Станивуковић.

Додаје да сматра да овиме могу додатно уљепшати парк "Младен Стојановић".

Он је најавио са ће наставити са уређењем постојећих и прављењем нових паркова.

"Ми желимо да даље уређујемо парк 'Младен Стојановић'. Читавим овим потезом ће се правити нова пјешачка стаза, у чијем средишту ће се налазити фонтана", рекао је Станивуковић.

Стара фонтана која је била у парку "Петар Кочић" буди у грађанима носталгију за грађевинама које су годинама биле симбол града и по којима је био препознатљив.

Грађане за стару фонтану, која је била у парку "Петар Кочић", вежу лијепа сјећања и код њих превладава мишљење да је неопходно вратити један од некадашњих симбола града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана