Počela izgradnja replike fontane iz parka "Petar Kočić"

G.S.
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - U parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci danas je počela izgradnja fontane po uzoru na nekadašnju fontanu koja je krasila park "Petar Kočić".

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je rekao da je primjetno da Banjalučani osjećaju veliku nostalgiju prema ovom simbolu grada.

"Mi smo dugo razmatrali o lokalitetu. Zajedno smo došli na ideju da fontana bude upravo na ovom lokalitetu, pod krošnjama ovog prelijepog drveća, koje podsjeća na lokaciju gdje je bila prethodna fontana, kako bi dobila svoj stari sjaj", kazao je Stanivuković.

Dodaje da smatra da ovime mogu dodatno uljepšati park "Mladen Stojanović".

On je najavio sa će nastaviti sa uređenjem postojećih i pravljenjem novih parkova.

"Mi želimo da dalje uređujemo park 'Mladen Stojanović'. Čitavim ovim potezom će se praviti nova pješačka staza, u čijem središtu će se nalaziti fontana", rekao je Stanivuković.

Stara fontana koja je bila u parku "Petar Kočić" budi u građanima nostalgiju za građevinama koje su godinama bile simbol grada i po kojima je bio prepoznatljiv.

Građane za staru fontanu, koja je bila u parku "Petar Kočić", vežu lijepa sjećanja i kod njih prevladava mišljenje da je neophodno vratiti jedan od nekadašnjih simbola grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana