Почела изградња првог јавног вртића у Куљанима

Срна
Почела изградња првог јавног вртића у Куљанима

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Куљани данас је званично почела изградња првог јавног вртића, у оквиру заједничког пројекта града и УНДП-а.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је озваничио почетак радова са представницима УНДП-а, рекао је новинарима да ће у новом вртићу бити обезбијеђена мјеста за 90 дјеце, што је у оквиру великог плана да до краја године буде обезбијеђено укупно 650 нових мјеста у вртићима.

“Циљ је да у неком периоду од пет до 10 година, значи за два мандата, у Бањалуци испразнимо листе чекања на смјештај у вртић изградњом нових и проширењем постојећих објеката”, нагласио је Радојичић, додајући да су неки радови при крају, а неки у припреми.

Према уговору са извођачем, вртић у насељу Куљани требао би бити завршен за 100 радних дана.

“Радове, вриједне 470.000 КМ, суфинансира град Бањалука и УНДП средствима шведске Владе”, навео је Радојичић.

Према његовим ријечима, нови вртић биће смјештен у просторијама некадашње школе, која располаже простором од 465 метара квадратних, а који ће бити у потпуности реконструисан и прилагођен новој намјени.

“Очекујемо у наредне двије до три седмице стављање у функцију још три нова вртића, и то првог јавног вртића на Петрићевцу, нови дио жКолибријаж у Лазареву и дограђеног дијела жЈежеве кућицеж”, навео је Радојичић.

Он је најавио да би у наредних мјесец дана требало да почне и градња вртића у Врбањи.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана