Počela izgradnja prvog javnog vrtića u Kuljanima

Srna
Počela izgradnja prvog javnog vrtića u Kuljanima

BANjALUKA - U banjalučkom naselju Kuljani danas je zvanično počela izgradnja prvog javnog vrtića, u okviru zajedničkog projekta grada i UNDP-a.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je ozvaničio početak radova sa predstavnicima UNDP-a, rekao je novinarima da će u novom vrtiću biti obezbijeđena mjesta za 90 djece, što je u okviru velikog plana da do kraja godine bude obezbijeđeno ukupno 650 novih mjesta u vrtićima.

“Cilj je da u nekom periodu od pet do 10 godina, znači za dva mandata, u Banjaluci ispraznimo liste čekanja na smještaj u vrtić izgradnjom novih i proširenjem postojećih objekata”, naglasio je Radojičić, dodajući da su neki radovi pri kraju, a neki u pripremi.

Prema ugovoru sa izvođačem, vrtić u naselju Kuljani trebao bi biti završen za 100 radnih dana.

“Radove, vrijedne 470.000 KM, sufinansira grad Banjaluka i UNDP sredstvima švedske Vlade”, naveo je Radojičić.

Prema njegovim riječima, novi vrtić biće smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže prostorom od 465 metara kvadratnih, a koji će biti u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni.

“Očekujemo u naredne dvije do tri sedmice stavljanje u funkciju još tri nova vrtića, i to prvog javnog vrtića na Petrićevcu, novi dio žKolibrijaž u Lazarevu i dograđenog dijela žJeževe kućicež”, naveo je Radojičić.

On je najavio da bi u narednih mjesec dana trebalo da počne i gradnja vrtića u Vrbanji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana