Почела изградња канализационе мреже у насељу Лауш

Срна
Почела изградња канализационе мреже у насељу Лауш

БАЊАЛУКА - У Улици Ђорђа Јоветића у бањалучком насељу Лауш данас је почела изградња канализације у оквиру великог пројекта изградње водовода и канализације “Вода један” укупне вриједности 7,8 милиона КМ.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је данас присуствовао почетку радова, каже да су велики проблем насеља Лауш оборинске воде које се слијевају током већих падавина.

Радојичић је рекао новинарима да је извођач радова, чија је вриједост око 100.000 КМ, предузеће “Хидрокоп”, а рок за завршетак је 30 дана.

Он каже да ће након Улице Ђорђа Јоветића радови бити настављени у сусједној Улици Владимира Роловића, те у Карађорђевој улици, гдје ће бити смјештен главни колектор.

“Циљ је да се оборинске воде сведу у канализацију како не би имали поплаве које су овдје уобичајене приликом сваке обилније кише”, рекао је Радојичић.

Он је најавио да ће, кроз пројекат “Вода два”, бити настављено још неколико кракова канализације у насељу Лауш, чиме ће бити ријешен највећи број критичних тачака у овом дијелу града.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић изјавио је да ће изградњом канализације у Улици Ђорђа Јоветића бити ријешен велики комунални проблем мјештана овог краја.

“Ове године смо обезбиједили средства за реализацију овог пројекта. Овај проблем рјешавамо свеобухватно, системски и трајно, јер ћемо код кружног тока на Лаушу изградити колектор”, рекао је Талић.

Мјештанин Лауша Душко Бркић изразио је задовољство почетком радова, истичући да су им оборинске воде и поплаве стварале огромне проблеме већ деценијама, те да ће изградњом канализације то коначно бити ријешено

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана