Počela izgradnja kanalizacione mreže u naselju Lauš

Srna
Počela izgradnja kanalizacione mreže u naselju Lauš

BANjALUKA - U Ulici Đorđa Jovetića u banjalučkom naselju Lauš danas je počela izgradnja kanalizacije u okviru velikog projekta izgradnje vodovoda i kanalizacije “Voda jedan” ukupne vrijednosti 7,8 miliona KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je danas prisustvovao početku radova, kaže da su veliki problem naselja Lauš oborinske vode koje se slijevaju tokom većih padavina.

Radojičić je rekao novinarima da je izvođač radova, čija je vrijedost oko 100.000 KM, preduzeće “Hidrokop”, a rok za završetak je 30 dana.

On kaže da će nakon Ulice Đorđa Jovetića radovi biti nastavljeni u susjednoj Ulici Vladimira Rolovića, te u Karađorđevoj ulici, gdje će biti smješten glavni kolektor.

“Cilj je da se oborinske vode svedu u kanalizaciju kako ne bi imali poplave koje su ovdje uobičajene prilikom svake obilnije kiše”, rekao je Radojičić.

On je najavio da će, kroz projekat “Voda dva”, biti nastavljeno još nekoliko krakova kanalizacije u naselju Lauš, čime će biti riješen najveći broj kritičnih tačaka u ovom dijelu grada.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić izjavio je da će izgradnjom kanalizacije u Ulici Đorđa Jovetića biti riješen veliki komunalni problem mještana ovog kraja.

“Ove godine smo obezbijedili sredstva za realizaciju ovog projekta. Ovaj problem rješavamo sveobuhvatno, sistemski i trajno, jer ćemo kod kružnog toka na Laušu izgraditi kolektor”, rekao je Talić.

Mještanin Lauša Duško Brkić izrazio je zadovoljstvo početkom radova, ističući da su im oborinske vode i poplave stvarale ogromne probleme već decenijama, te da će izgradnjom kanalizacije to konačno biti riješeno

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana