Почела градња водовода и канализације у бањалучком насељу Старчевица

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- У Тузланској улици у бањалучком насељу Старчевица данас је почела изградња водовода и фекалне канализације, а вриједност радова је 650.000 КМ.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ће кроз пројекат "Вода два" у Тузланској улици бити реконструисан постојећи и изграђен нови цјевовод у укупној дужини од 2,3 километра.

Он је додао да је истовремено почела и изградња фекалне канализације.

"У овој и околним улицама било је доста кварова и губитака воде, тако да постоји потреба за реконструкцијом постојећег цјевовода и доградњом новог за снабдијевање водом. Послије овог посла, слиједи још једна фаза радова из пројекта Вода два, која се односи на градњу око 500 метара секундарне мреже", рекао је Радојичић новинарима.

Уз ове пројекте, каже Радојичић, ради се и канализациона мрежа која треба у цјелости да покрије Тузланску улицу.

"Канализациона мрежа је рађена у неколико фаза, а сада су се стекли услови да се са још 500 метара додатне мреже прикопча цијела траса", закључио је Радојичић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Старчевица Предраг Ђајић рекао је да се проблем канализације у овом насељу рјешава фазно, почешви од Улице Слободана Дубочанина па до Тузланске.

"Доста ствари је ријешено у нашем насељу, од надоградње школе до изградње кружних токова и Источног транзита. Преостало је питање водоснабдијевања треће висинске зоне, које ће бити ријешено кроз пројекат Вода три", рекао је Ђајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана