Počela gradnja vodovoda i kanalizacije u banjalučkom naselju Starčevica

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- U Tuzlanskoj ulici u banjalučkom naselju Starčevica danas je počela izgradnja vodovoda i fekalne kanalizacije, a vrijednost radova je 650.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će kroz projekat "Voda dva" u Tuzlanskoj ulici biti rekonstruisan postojeći i izgrađen novi cjevovod u ukupnoj dužini od 2,3 kilometra.

On je dodao da je istovremeno počela i izgradnja fekalne kanalizacije.

"U ovoj i okolnim ulicama bilo je dosta kvarova i gubitaka vode, tako da postoji potreba za rekonstrukcijom postojećeg cjevovoda i dogradnjom novog za snabdijevanje vodom. Poslije ovog posla, slijedi još jedna faza radova iz projekta Voda dva, koja se odnosi na gradnju oko 500 metara sekundarne mreže", rekao je Radojičić novinarima.

Uz ove projekte, kaže Radojičić, radi se i kanalizaciona mreža koja treba u cjelosti da pokrije Tuzlansku ulicu.

"Kanalizaciona mreža je rađena u nekoliko faza, a sada su se stekli uslovi da se sa još 500 metara dodatne mreže prikopča cijela trasa", zaključio je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Starčevica Predrag Đajić rekao je da se problem kanalizacije u ovom naselju rješava fazno, počešvi od Ulice Slobodana Dubočanina pa do Tuzlanske.

"Dosta stvari je riješeno u našem naselju, od nadogradnje škole do izgradnje kružnih tokova i Istočnog tranzita. Preostalo je pitanje vodosnabdijevanja treće visinske zone, koje će biti riješeno kroz projekat Voda tri", rekao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana