Почела градња кружне раскрснице у Росуљама

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас почела градња кружне раскрснице на укрштању Западног транзита и Улице Триве Амелице, укупне вриједности 2.452.000 КМ и са роком за извођење радова од шест мјесеци.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је Влада Републике Српске усвајајући програм рада јавног предузећа “Путеви Републике Српске” предвидјела да подржи локалне заједнице у настојањима да отклоне саобраћајне гужве.

“Бањалука је као највећи град нашла начин да приступи реализацији таквих пројеката. Бањалука ће градити укупно шест кружних токова. Министарство учествује у изградњи ове раскрснице и раскрснице на Источном транзиту, гдје ћемо сутра отворити радове”, изјавио је Чубриловић новинарима.

Он је рекао да ће се завршавањем двије раскрснице допринијети убрзаном протоку саобраћаја.

Чубриловић је извођачу пожелио да ради посвећено и квалитетно, истичући да вјерује да ће радови бити завршени прије рока потписаног уговором.

Вршилац дужности директора “Путева Републике Српске” Милан Дакић рекао је да су данас почели радови на првом од низа кружних токова.

“Јавно предузеће 'Путеви Републике Српске' заједно са Министарством саобраћаја и веза и градом Бањалука ушло је у неколико заједничких пројеката у изградњи низа кружних токова који су потребни Бањалуци”, нагласио је Дакић.

Он је додао да ће у наредних мјесец дана бити покренуто четири до пет нових заједничких инвестиција града Бањалука и “Путева Републике Српске”.

Градоначелник Драшко Станивуковић захвалио је Чубриловићу и Дакићу за велику подршку и сарадњу када је ријеч о Бањалуци.

“Улазимо у велики инвестициони циклус вриједности осам милиона КМ”, рекао је Станивуковић и додао да се овај посао тиче неколико најважнијих раскрсница.

Он је навео да са “Путевима” град заједно ради и мост у насељу Чесма, чија вриједност заједно са приступним путевима и другим саржајима износи 10 милиона КМ.

Мјештанин Росуља Драган Драгојевић рекао је да је овај кружни ток неопходан.

“Свака част нашем градоначелнику и министру Чубриловићу. Стрпљиви смо и вјерујем да ће се и ови радови завршити и прије предвиђеног рока”, додао је Драгојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана