Počela gradnja kružne raskrsnice u Rosuljama

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - U Banjaluci je danas počela gradnja kružne raskrsnice na ukrštanju Zapadnog tranzita i Ulice Trive Amelice, ukupne vrijednosti 2.452.000 KM i sa rokom za izvođenje radova od šest mjeseci.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Vlada Republike Srpske usvajajući program rada javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” predvidjela da podrži lokalne zajednice u nastojanjima da otklone saobraćajne gužve.

“Banjaluka je kao najveći grad našla način da pristupi realizaciji takvih projekata. Banjaluka će graditi ukupno šest kružnih tokova. Ministarstvo učestvuje u izgradnji ove raskrsnice i raskrsnice na Istočnom tranzitu, gdje ćemo sutra otvoriti radove”, izjavio je Čubrilović novinarima.

On je rekao da će se završavanjem dvije raskrsnice doprinijeti ubrzanom protoku saobraćaja.

Čubrilović je izvođaču poželio da radi posvećeno i kvalitetno, ističući da vjeruje da će radovi biti završeni prije roka potpisanog ugovorom.

Vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Milan Dakić rekao je da su danas počeli radovi na prvom od niza kružnih tokova.

“Javno preduzeće 'Putevi Republike Srpske' zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza i gradom Banjaluka ušlo je u nekoliko zajedničkih projekata u izgradnji niza kružnih tokova koji su potrebni Banjaluci”, naglasio je Dakić.

On je dodao da će u narednih mjesec dana biti pokrenuto četiri do pet novih zajedničkih investicija grada Banjaluka i “Puteva Republike Srpske”.

Gradonačelnik Draško Stanivuković zahvalio je Čubriloviću i Dakiću za veliku podršku i saradnju kada je riječ o Banjaluci.

“Ulazimo u veliki investicioni ciklus vrijednosti osam miliona KM”, rekao je Stanivuković i dodao da se ovaj posao tiče nekoliko najvažnijih raskrsnica.

On je naveo da sa “Putevima” grad zajedno radi i most u naselju Česma, čija vrijednost zajedno sa pristupnim putevima i drugim saržajima iznosi 10 miliona KM.

Mještanin Rosulja Dragan Dragojević rekao je da je ovaj kružni tok neophodan.

“Svaka čast našem gradonačelniku i ministru Čubriloviću. Strpljivi smo i vjerujem da će se i ovi radovi završiti i prije predviđenog roka”, dodao je Dragojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana