Почела Европска седмица мобилности: Град поклања 20 годишњих картица за “БЛ бајк”

Т. Б.
Почела Европска седмица мобилности: Град поклања 20 годишњих картица за “БЛ бајк”

БАЊАЛУКА - “Крећимо се одрживо, останимо здрави” слоган је овогодишње Европске седмице мобилности, у чије обиљежавање ће се укључити и Бањалука, са још 2.800 градова из цијелог свијета.

Тако ће у нашем граду до 22. септембра бити организовано више активности, којим ће бити указано на значај здраве животне средине, пјешачења, бициклизма и што мање аутомобилског саобраћаја.

Централни догађај, као и сваке године, је Дан без аутомобила, који се обиљежава 22. септембра, када ће бити одржана бициклијада у организацији “Бањалучке критичне масе” и Центра за животну средину, уз подршку града. Градска управа ће поклонити суграђанима 20 годишњих картица за “БЛ бајк”.

И ове године на саобраћајном полигону на Тргу Крајине представници Ауто-мото савеза Републике Српске вршиће цјелодневну обуку најмлађих учесника у саобраћају. У суботу, 18. септембра, панорамски минибус возиће бесплатно на омиљено излетиште Бањалучана.

Биће одржана и пројекција филма о урбаној мобилности у Парку “Младен Стојановић” те изложба радова студената Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета под називом “15 километара бициклом”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана