Počela Evropska sedmica mobilnosti: Grad poklanja 20 godišnjih kartica za “BL bajk”

T. B.
Počela Evropska sedmica mobilnosti: Grad poklanja 20 godišnjih kartica za “BL bajk”

BANjALUKA - “Krećimo se održivo, ostanimo zdravi” slogan je ovogodišnje Evropske sedmice mobilnosti, u čije obilježavanje će se uključiti i Banjaluka, sa još 2.800 gradova iz cijelog svijeta.

Tako će u našem gradu do 22. septembra biti organizovano više aktivnosti, kojim će biti ukazano na značaj zdrave životne sredine, pješačenja, biciklizma i što manje automobilskog saobraćaja.

Centralni događaj, kao i svake godine, je Dan bez automobila, koji se obilježava 22. septembra, kada će biti održana biciklijada u organizaciji “Banjalučke kritične mase” i Centra za životnu sredinu, uz podršku grada. Gradska uprava će pokloniti sugrađanima 20 godišnjih kartica za “BL bajk”.

I ove godine na saobraćajnom poligonu na Trgu Krajine predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske vršiće cjelodnevnu obuku najmlađih učesnika u saobraćaju. U subotu, 18. septembra, panoramski minibus voziće besplatno na omiljeno izletište Banjalučana.

Biće održana i projekcija filma o urbanoj mobilnosti u Parku “Mladen Stojanović” te izložba radova studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta pod nazivom “15 kilometara biciklom”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana