Пјесмом и игром “Јежева кућица” прославила 70 година рада

И. Б.
Пјесмом и игром “Јежева кућица” прославила 70 година рада

БАЊАЛУКА- Најстарији бањалучки вртић “ Јежева кућица” прославио је вечерас 70 година постојања и рада. Свечаном академијом у Банском двору Културном центру уједно је обиљежена и Крсна Слава Свети Никола.

Узбуђени дјечаци и дјевојчице заједно са својим васпитачима приредили су богат културно-умјетнички програм.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић истакла је да су сви  били изузетно вриједни.

-Формирали смо фолклорну групу и камерни хор. Трудимо се да кроз све манифестације покажемо свој рад, а то је оно што малишани и родитељи највише воле-рекла је Куртиновићева и додала да је тренутно у Центру смјештено 2.300 дјеце.

Нагласила је да број објеката и капацитета није задовољавајући, те да се ради на стратегији побољшања.

-”Јежева кућица” има топлину, а породична атмосфера је оно што краси овај дјечији кутак. То је обданиште које има душу- рекла је Куртиновићева.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је “Јежева кућица” претеча успостављања предшколског васпитања.

-Ово обданиште отворено је за  дјецу радника Фабрике дувана и управо због тога је смјештено на такву локацију. Сваке године је све већи обухват дјеце. Комбинацијом средстава локалних заједница републичког нивоа, уз подршку кабинета предсједника РС успјели смо не само у Бањалуци него у свим нашим општинама и градовима да радимо интензивно када је у питањи изградња нових вртића, те санација постојећих. Ово је озбиљан јубилеј, али  одредили смо који ће то нови вртићи бити саграђени широм РС. У сљедећој години ћемо уз анганжман Министарства грађевине, односно кроз пројекат енергетске ефикасности успјети да обновимао два вртића. У ту сврху ће бити издвојено око 500.000 КМ- казала је Цвијановићева и додала да је много тога урађено по питању реконструкција факултета и студентских домова.

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић нагласио је да ће се град у будућем периоду потрудити да повећа број мјеста у бањалучким вртићима.

Учесница програма Софија Перишић заједно са другарима  из вртића “Наша дјеца”  припремила  је “Краљевско коло”.

- Осјећам се веома узбуђено, имам малу трему али се радујем што смо сви обучени као принчеви и принцезе- рекла је Софија.

Малишани “Јежеве кућице” извели су представу “ Само нам је љубав потребна”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана