Паузе обиљежиле бањалучку Скупштину, наставак ујутро

Милош Васиљевић
Паузе обиљежиле бањалучку Скупштину, наставак ујутро

БАЊАЛУКА - Наставак 26. редовне сједнице Скупштине града Бањалука заказан је за сутра са почетком од девет часова.

Данашње засиједања обиљежиле су паузе и дискутовање која тачка треба или не треба да се нађе на дневном реду, али је ипак дневни ред усвојен, па су вечерас апсолвиране само двије тачке дневног реда.

Градоначелник Драшко Станивуковић казао је да је ово још једна у низу тешких и исцрпљујућих сједница током којих су поново одбијене тачке значајне за свакодневни живот Бањалучана.

- Одбијена је одлука да се обезбиједи бесплатан и повољнији јавни превоз. Одбијена је и одлука за повећање субвенција за приватне вртиће, али и одлука да се боримо да кладионице и коцкарнице не буду смјештене у близини школа – казао је Станивуковић .

Према његовим ријечима, покушали су пријечити и да се тачка за рјешавање водоснабдијевања са система "Бањица" стави на дневни ред, како би се трајно ријешило ово важно питање на платоу Мањаче.

- Иако је приједлог за питање система Бањица на крају стављен на дневни ред, увјерен сам да ће СНСД учините све да то не буде усвојено. Ово су све животне теме и заиста је бизарно да неко одбија одлуке од животне важности за грађане – рекао је Станивуковић.

Градоначелник је истакао да ће позвати на заједничку борбу пензионере, али и све остале грађане којима су оваквим одлукама ускраћена могућност да остваре нека права и да добију неке повољније и боље услове.

Наиме, током данашњег засједања одборници су имали вишечасовну расправу о дневном реду, који је усвојен тек у касним послијеподневним часовима. Окончали су и дискусију о статусу запослених у Градској управи, док ће се у наставку овог засједања заказаном за сутра – пред одборницима, између осталог, наћи одлука о подршци у лијечењу омладине и трудница обољелих од дијабетеса типа 1, приједлог трајног рјешења питања водоснабдијевања са система "Бањица“, те програм додјеле субвенција пословним субјектима у Бањој Луци за 2024. годину. Осим тога, одборници ће разматраће и више тачака које се односе на продужетак закупа под посебним условима, као и одлуке о утврђивању назива за више улица.

С друге стране, шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић рекао је за "Глас Српске" да се градски превоз може одвијати и без субвенција, те да највећа странка у Српској никад није била против олакшица за суграђане.

- СНСД је увјек имао здрав разум, да није тако не би оволико владао широм Републике Српске. Ми смо увијек за субвенције али да све буде транспарентно - рекао је Топић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана