Pauze obilježile banjalučku Skupštinu, nastavak ujutro

Miloš Vasiljević
Pauze obilježile banjalučku Skupštinu, nastavak ujutro

BANjALUKA - Nastavak 26. redovne sjednice Skupštine grada Banjaluka zakazan je za sutra sa početkom od devet časova.

Današnje zasijedanja obilježile su pauze i diskutovanje koja tačka treba ili ne treba da se nađe na dnevnom redu, ali je ipak dnevni red usvojen, pa su večeras apsolvirane samo dvije tačke dnevnog reda.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je ovo još jedna u nizu teških i iscrpljujućih sjednica tokom kojih su ponovo odbijene tačke značajne za svakodnevni život Banjalučana.

- Odbijena je odluka da se obezbijedi besplatan i povoljniji javni prevoz. Odbijena je i odluka za povećanje subvencija za privatne vrtiće, ali i odluka da se borimo da kladionice i kockarnice ne budu smještene u blizini škola – kazao je Stanivuković .

Prema njegovim riječima, pokušali su priječiti i da se tačka za rješavanje vodosnabdijevanja sa sistema "Banjica" stavi na dnevni red, kako bi se trajno riješilo ovo važno pitanje na platou Manjače.

- Iako je prijedlog za pitanje sistema Banjica na kraju stavljen na dnevni red, uvjeren sam da će SNSD učinite sve da to ne bude usvojeno. Ovo su sve životne teme i zaista je bizarno da neko odbija odluke od životne važnosti za građane – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je istakao da će pozvati na zajedničku borbu penzionere, ali i sve ostale građane kojima su ovakvim odlukama uskraćena mogućnost da ostvare neka prava i da dobiju neke povoljnije i bolje uslove.

Naime, tokom današnjeg zasjedanja odbornici su imali višečasovnu raspravu o dnevnom redu, koji je usvojen tek u kasnim poslijepodnevnim časovima. Okončali su i diskusiju o statusu zaposlenih u Gradskoj upravi, dok će se u nastavku ovog zasjedanja zakazanom za sutra – pred odbornicima, između ostalog, naći odluka o podršci u liječenju omladine i trudnica oboljelih od dijabetesa tipa 1, prijedlog trajnog rješenja pitanja vodosnabdijevanja sa sistema "Banjica“, te program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Banjoj Luci za 2024. godinu. Osim toga, odbornici će razmatraće i više tačaka koje se odnose na produžetak zakupa pod posebnim uslovima, kao i odluke o utvrđivanju naziva za više ulica.

S druge strane, šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić rekao je za "Glas Srpske" da se gradski prevoz može odvijati i bez subvencija, te da najveća stranka u Srpskoj nikad nije bila protiv olakšica za sugrađane.

- SNSD je uvjek imao zdrav razum, da nije tako ne bi ovoliko vladao širom Republike Srpske. Mi smo uvijek za subvencije ali da sve bude transparentno - rekao je Topić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana