Паркирани аутомобили блокирају пролаз “Бањ бусу”

Александар Стојановић
Паркирани аутомобили блокирају пролаз “Бањ бусу”

Бањалука - “Бањ бус”, који је прије само седам дана почео с овогодишњим превозом путника на најпознатије градско излетиште Бањ брдо, сусрео се са блокадом пута до одредишта. Наиме, није мали број несавјесних појединаца који мимо прописа паркирају аутомобиле дуж путне трасе и онемогућавају пролаз минибусу.

Тако у четвртак у термину од 19 часова није могао саобраћати, а  из истих разлога претходних дана било је кашњења у реду вожње.

Како су истакли из Одјељења за саобраћај и путеве, због великог броја непрописно паркираних возила с обје стране саобраћајнице према Бањ брду у једном термину био је онемогућен пролаз буса за ово најпознатије бањалучко шеталиште, те је морала интервенисати и “паук служба”.

- Овом приликом апелујемо на возаче да не паркирају возила на начин да буде блокирано одвијање саобраћаја. У будућем периоду биће појачана активност надлежних служби за санкционисање овог прекршаја - рекли су из Одјељења за саобраћај и путеве.

И четворочлана породица која је у Бањалуци на љетном одмору била је спријечена да “Бањ бусом” обиђе и посјети популарно излетиште.

- Имамо двоје дјеце од четири и седам година и њима би било веома напорно да се пењу до врха, па смо одлучили да идемо “Бањ бусом”. Чекали смо на стајалишту, али речено нам је да бус не може проћи због великог броја аутомобила који се налазе дуж пута према споменику - рекао је Радивоје Јањић, глава ове породице.

Паркирани аутомобили нису проблем само за панорамски бус, већ и за шетаче и сталне посјетиоце Бањ брда. Како појединци истичу, ова дестинација би требало да буде намијењена за спорт и рекреацију, па паркирани аутомобили шаљу ружну слику.

- Разумијем да не могу сви толико да прошетају, али ружно је видјети оволики број аутомобила у првих 200 метара стазе јер то уопште не личи на спортско-рекреативну зону – рекао је стални посјетилац Бањ брда Дејан Марић.

Превоз ће трајати до 30. септембра, али, уколико временске прилике буду повољне и буде интересовања путника, превоз ће бити настављен и послије овог датума.

Прилагођено возило

Путнике на Бањ брдо ове године превози бус прилагођен за улазак инвалидима у колицима, родитељима који гурају дјечја колица, као и бициклистима који могу да унесу свој бицикл у бус. Цијена превоза је иста као и прошле године и износи једну КМ, а за дјецу до пет година је бесплатно. Полазна станица минибуса је код Фабрике обуће “Бема”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана