Parkirani automobili blokiraju prolaz “Banj busu”

Aleksandar Stojanović
Parkirani automobili blokiraju prolaz “Banj busu”

Banjaluka - “Banj bus”, koji je prije samo sedam dana počeo s ovogodišnjim prevozom putnika na najpoznatije gradsko izletište Banj brdo, susreo se sa blokadom puta do odredišta. Naime, nije mali broj nesavjesnih pojedinaca koji mimo propisa parkiraju automobile duž putne trase i onemogućavaju prolaz minibusu.

Tako u četvrtak u terminu od 19 časova nije mogao saobraćati, a  iz istih razloga prethodnih dana bilo je kašnjenja u redu vožnje.

Kako su istakli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, zbog velikog broja nepropisno parkiranih vozila s obje strane saobraćajnice prema Banj brdu u jednom terminu bio je onemogućen prolaz busa za ovo najpoznatije banjalučko šetalište, te je morala intervenisati i “pauk služba”.

- Ovom prilikom apelujemo na vozače da ne parkiraju vozila na način da bude blokirano odvijanje saobraćaja. U budućem periodu biće pojačana aktivnost nadležnih službi za sankcionisanje ovog prekršaja - rekli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

I četvoročlana porodica koja je u Banjaluci na ljetnom odmoru bila je spriječena da “Banj busom” obiđe i posjeti popularno izletište.

- Imamo dvoje djece od četiri i sedam godina i njima bi bilo veoma naporno da se penju do vrha, pa smo odlučili da idemo “Banj busom”. Čekali smo na stajalištu, ali rečeno nam je da bus ne može proći zbog velikog broja automobila koji se nalaze duž puta prema spomeniku - rekao je Radivoje Janjić, glava ove porodice.

Parkirani automobili nisu problem samo za panoramski bus, već i za šetače i stalne posjetioce Banj brda. Kako pojedinci ističu, ova destinacija bi trebalo da bude namijenjena za sport i rekreaciju, pa parkirani automobili šalju ružnu sliku.

- Razumijem da ne mogu svi toliko da prošetaju, ali ružno je vidjeti ovoliki broj automobila u prvih 200 metara staze jer to uopšte ne liči na sportsko-rekreativnu zonu – rekao je stalni posjetilac Banj brda Dejan Marić.

Prevoz će trajati do 30. septembra, ali, ukoliko vremenske prilike budu povoljne i bude interesovanja putnika, prevoz će biti nastavljen i poslije ovog datuma.

Prilagođeno vozilo

Putnike na Banj brdo ove godine prevozi bus prilagođen za ulazak invalidima u kolicima, roditeljima koji guraju dječja kolica, kao i biciklistima koji mogu da unesu svoj bicikl u bus. Cijena prevoza je ista kao i prošle godine i iznosi jednu KM, a za djecu do pet godina je besplatno. Polazna stanica minibusa je kod Fabrike obuće “Bema”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana