Пакети помоћи стижу до најугроженијих становника

М. М. Б.
Пакети помоћи стижу до најугроженијих становника

Бањалука - Радници Центра за социјални рад Бањалука свакодневно куцају на врата најугроженијих становника којима достављају помоћ, а пакете са основним животним намирницама дијелиће овај, али и идући мјесец.

Директорица Центра за социјални рад Ирена Јолџић подсјетила је да је у понедјељак почела подјела 1.617 пакета помоћи у оквиру акције “Нисте сами” и да ће та расподјела бити завршена до краја седмице.

- Имамо пет возила и распоређујемо и дијелимо пакете. Помоћ нам пружају и предсједници мјесних заједница и савјета, који преузимају и дијеле даље пакете становништву. Спискове оних којима достављамо пакете правимо на тај начин што имамо евидентиране кориснике Центра за социјални рад, а ријеч је о онима који примају новчану помоћ, једнократну новчану помоћ те инвалидима, али и онима који су обухваћени туђом његом и помоћи. Осим тога имамо дневно од 300 до 400 позива оних који нам се обраћају, а нису наши корисници. Ријеч је углавном о оним лицима која су тренутно остала без посла и немају никаква примања па траже помоћ у виду прехрамбених намирница - рекла је Јолџићева.

Она је навела и да је јуче на адресу Центра за социјални рад стигла донација од 300 пакета помоћи маркета “Ђурић”.

- Наставићемо са подјелом пакета помоћи и у априлу, али и мају. Сви који су примили пакет помоћи крајем марта добијаће пакете и крајем овог мјесеца. За сада не знамо колико ћемо укупно пакета подијелити, али свакако ће бити ријеч о више хиљада пакета помоћи, који се састоје од уља, шећера, брашна, тјестенине те конзерви и основних хигијенских средства - навела је Јолџићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана