Paketi pomoći stižu do najugroženijih stanovnika

M. M. B.
Paketi pomoći stižu do najugroženijih stanovnika

Banjaluka - Radnici Centra za socijalni rad Banjaluka svakodnevno kucaju na vrata najugroženijih stanovnika kojima dostavljaju pomoć, a pakete sa osnovnim životnim namirnicama dijeliće ovaj, ali i idući mjesec.

Direktorica Centra za socijalni rad Irena Joldžić podsjetila je da je u ponedjeljak počela podjela 1.617 paketa pomoći u okviru akcije “Niste sami” i da će ta raspodjela biti završena do kraja sedmice.

- Imamo pet vozila i raspoređujemo i dijelimo pakete. Pomoć nam pružaju i predsjednici mjesnih zajednica i savjeta, koji preuzimaju i dijele dalje pakete stanovništvu. Spiskove onih kojima dostavljamo pakete pravimo na taj način što imamo evidentirane korisnike Centra za socijalni rad, a riječ je o onima koji primaju novčanu pomoć, jednokratnu novčanu pomoć te invalidima, ali i onima koji su obuhvaćeni tuđom njegom i pomoći. Osim toga imamo dnevno od 300 do 400 poziva onih koji nam se obraćaju, a nisu naši korisnici. Riječ je uglavnom o onim licima koja su trenutno ostala bez posla i nemaju nikakva primanja pa traže pomoć u vidu prehrambenih namirnica - rekla je Joldžićeva.

Ona je navela i da je juče na adresu Centra za socijalni rad stigla donacija od 300 paketa pomoći marketa “Đurić”.

- Nastavićemo sa podjelom paketa pomoći i u aprilu, ali i maju. Svi koji su primili paket pomoći krajem marta dobijaće pakete i krajem ovog mjeseca. Za sada ne znamo koliko ćemo ukupno paketa podijeliti, ali svakako će biti riječ o više hiljada paketa pomoći, koji se sastoje od ulja, šećera, brašna, tjestenine te konzervi i osnovnih higijenskih sredstva - navela je Joldžićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana