Пацијенти незадовољни због гужви: Хитна помоћи у Бањалуци моли за стрпљење

ГС
Пацијенти незадовољни због гужви: Хитна помоћи у Бањалуци моли за стрпљење

БАЊАЛУКА - Током протекла три викенда повећан је број особа које су потражиле помоћ у Служби хитне медицинске помоћи, саопштено је из Дома здравља Бањалука.

Само у суботу и недјељу, прегледано и пружено услуга за 409 пацијената, што је за око 30 одсто више у односу на број прегледа почетком јуна мјесеца – појаснили су из Дома здравља.

Како додају, сваке године, у току љета, евидентан је пораст броја пацијената који се јављају на преглед у Службу хитне медицинске помоћи,  а разлози су многобројни.

Неки од њих су:

– Висока температура ваздуха, која доприноси погоршању неких хроничних обољења;

– Повећање физичке активности, кретања и обављања тежих физичких послова становништва, која је у корелацији са већим бројем повреда, кардиоваскуларних и неуролошких обољења; 

– Чешћа путовања и вожња усљед високих температура ваздуха доводе до пада концентрације код возача и узрокују повећан број саобраћајних удеса;

– Повећање броја туриста и других лица из дијаспоре, који најчешће траже љекарску помоћ у Служби хитне медицинске помоћи;

-Чешћи доласци пацијената који се јављају са проблемима који нису окарактерисани као хитна медицинска стања, поготово у ноћним сатима.

Како се наводи у саопштењу, сви наведени разлози посјета Служби хитне медицинске помоћи доводе до знатно већег оптерећења медицинских радника, повећаних гужви у чекаоницама и незадовољству пацијената, пишу Независне новине.

– Стога, молимо све кориснике наших услуга за стрпљење при добијању услуга Службе хитне медицинске помоћи и апелујемо да се, уколико то прилике дозвољавају, јављају надлежним тимовима породичне медицине како бисмо на адекватан начин обезбиједили њихово брзо и квалитетно медицинско збрињавање -закључили су у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана