Pacijenti nezadovoljni zbog gužvi: Hitna pomoći u Banjaluci moli za strpljenje

GS
Pacijenti nezadovoljni zbog gužvi: Hitna pomoći u Banjaluci moli za strpljenje

BANjALUKA - Tokom protekla tri vikenda povećan je broj osoba koje su potražile pomoć u Službi hitne medicinske pomoći, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

Samo u subotu i nedjelju, pregledano i pruženo usluga za 409 pacijenata, što je za oko 30 odsto više u odnosu na broj pregleda početkom juna mjeseca – pojasnili su iz Doma zdravlja.

Kako dodaju, svake godine, u toku ljeta, evidentan je porast broja pacijenata koji se javljaju na pregled u Službu hitne medicinske pomoći,  a razlozi su mnogobrojni.

Neki od njih su:

– Visoka temperatura vazduha, koja doprinosi pogoršanju nekih hroničnih oboljenja;

– Povećanje fizičke aktivnosti, kretanja i obavljanja težih fizičkih poslova stanovništva, koja je u korelaciji sa većim brojem povreda, kardiovaskularnih i neuroloških oboljenja; 

– Češća putovanja i vožnja usljed visokih temperatura vazduha dovode do pada koncentracije kod vozača i uzrokuju povećan broj saobraćajnih udesa;

– Povećanje broja turista i drugih lica iz dijaspore, koji najčešće traže ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći;

-Češći dolasci pacijenata koji se javljaju sa problemima koji nisu okarakterisani kao hitna medicinska stanja, pogotovo u noćnim satima.

Kako se navodi u saopštenju, svi navedeni razlozi posjeta Službi hitne medicinske pomoći dovode do znatno većeg opterećenja medicinskih radnika, povećanih gužvi u čekaonicama i nezadovoljstvu pacijenata, pišu Nezavisne novine.

– Stoga, molimo sve korisnike naših usluga za strpljenje pri dobijanju usluga Službe hitne medicinske pomoći i apelujemo da se, ukoliko to prilike dozvoljavaju, javljaju nadležnim timovima porodične medicine kako bismo na adekvatan način obezbijedili njihovo brzo i kvalitetno medicinsko zbrinjavanje -zaključili su u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana