Отворено новоизграђено дјечије игралиште у насељу Лауш

Илијана Божић
Отворено новоизграђено дјечије игралиште у насељу Лауш

Малишани насеља Лауш добили су ново, друго по реду, игралиште, које је јуче отворено у Карађорђевој улици.

Захваљујући пројекту који заједнички спроводе град и Развојни програм Уједињених нација (УНДП), најмлађи становници овог насеља добили су кутак за забаву и дружење на свјежем ваздуху. То је укупно 25. игралиште саграђено на подручју града у посљедње три године.

 

Градоначелник Игор Радојичић казао је да је вриједност овог пројекта око 30.000 КМ.

- Заједно са страним партнерима урадили смо неколико значајних пројеката, како за Лауш, так и за Шарговац, Чесму, Сарачицу и друга насеља. Оно што је значајно за најмлађе становнике овог насеља јесте то да до краја године треба да почнемо изградњу нове спортске дворане - рекао је Радојичић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш 2 Милан Гранула истакао је да је ово насеље,  захваљујући граду, те владама Шведске и Швајцарске добило још један квалитетан садржај за дјецу.

- Важно је напоменути да су пројекти за игралишта у улицама Косте Крсмановића и Карађорђевој рађени тако да нису били подложни самопроцедури гласања унутар Савјета мјесне заједнице. Оба су изгласана  путем Збора грађана - рекао је Гранула.

Додао је да су овим испуњене потребе најмлађе популације, којој су овакви садржаји били неопходни.

- Пратимо и радове на саобраћајници која ће представљати “паралелу” преко воћњака. Желимо још сличних активности и спортско-рекреативних терена - казао је Гранула.

Члан Савјета мјесне заједнице Лауш 1 Огњен Ћосић рекао је да ће дио новца који је прикупљен током године кроз пројекат “Малих помоћних средстава” ова мјесна заједница уложити у изградњу ограде на новом игралишту.

- Карађорђева улица је јако фреквентна, те је неопходно је да се уради ограда с предње стране како би безбједност дјеце била на највишем нивоу - казао је Ћосић.

Планови

Игор Радојичић је истакао да је за Лауш планиран низ пројеката који ће мјештанима побољшати живот.

- Биће изграђени нови објекти мјесне заједнице и полицијске станице. Планирано је да радови буду завршени до краја маја.  Саобраћајна повезница између Луша и Паприковца отвориће потпуно нови кварт на мјесту бившег воћњака. Ту ће бити доста простора да се направе нови спортско-рекреативни садржаји - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана