Otvoreno novoizgrađeno dječije igralište u naselju Lauš

Ilijana Božić
Otvoreno novoizgrađeno dječije igralište u naselju Lauš

Mališani naselja Lauš dobili su novo, drugo po redu, igralište, koje je juče otvoreno u Karađorđevoj ulici.

Zahvaljujući projektu koji zajednički sprovode grad i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), najmlađi stanovnici ovog naselja dobili su kutak za zabavu i druženje na svježem vazduhu. To je ukupno 25. igralište sagrađeno na području grada u posljednje tri godine.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je vrijednost ovog projekta oko 30.000 KM.

- Zajedno sa stranim partnerima uradili smo nekoliko značajnih projekata, kako za Lauš, tak i za Šargovac, Česmu, Saračicu i druga naselja. Ono što je značajno za najmlađe stanovnike ovog naselja jeste to da do kraja godine treba da počnemo izgradnju nove sportske dvorane - rekao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 2 Milan Granula istakao je da je ovo naselje,  zahvaljujući gradu, te vladama Švedske i Švajcarske dobilo još jedan kvalitetan sadržaj za djecu.

- Važno je napomenuti da su projekti za igrališta u ulicama Koste Krsmanovića i Karađorđevoj rađeni tako da nisu bili podložni samoproceduri glasanja unutar Savjeta mjesne zajednice. Oba su izglasana  putem Zbora građana - rekao je Granula.

Dodao je da su ovim ispunjene potrebe najmlađe populacije, kojoj su ovakvi sadržaji bili neophodni.

- Pratimo i radove na saobraćajnici koja će predstavljati “paralelu” preko voćnjaka. Želimo još sličnih aktivnosti i sportsko-rekreativnih terena - kazao je Granula.

Član Savjeta mjesne zajednice Lauš 1 Ognjen Ćosić rekao je da će dio novca koji je prikupljen tokom godine kroz projekat “Malih pomoćnih sredstava” ova mjesna zajednica uložiti u izgradnju ograde na novom igralištu.

- Karađorđeva ulica je jako frekventna, te je neophodno je da se uradi ograda s prednje strane kako bi bezbjednost djece bila na najvišem nivou - kazao je Ćosić.

Planovi

Igor Radojičić je istakao da je za Lauš planiran niz projekata koji će mještanima poboljšati život.

- Biće izgrađeni novi objekti mjesne zajednice i policijske stanice. Planirano je da radovi budu završeni do kraja maja.  Saobraćajna poveznica između Luša i Paprikovca otvoriće potpuno novi kvart na mjestu bivšeg voćnjaka. Tu će biti dosta prostora da se naprave novi sportsko-rekreativni sadržaji - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana