Отворена три јавна позива за суфинансирање у области спорта

Срна
Отворена три јавна позива за суфинансирање у области спорта

БАЊАЛУКА - Спортске организације регистроване на подручју Бањалуке до 1. јула могу конкурисати на три јавна позива за суфинансирање програмских активности и пројеката, као и организације такмичења или манифестација од посебног и од значаја за град за 2024. годину, саопштено је из градског Одјељење за друштвене дјелатности.

Отворен је јавни позив за класификацију спортских организација и учешће у основном програму суфинансирања програмских активности спортских организација.

До 1. јула отворен је и јавни позив за учешће у посебном програму суфинансирања програма/пројеката спортских организација.

Отворен је и јавни позив за суфинансирање организације спортских такмичења или манифестација од посебног значаја и од значаја за град Бањалуку.

Сва три јавна позива се реализују у оквиру Програма развоја спорта града Бањалука са приоритетним областима финансирања за 2024. годину.

Из надлежног одјељења позивају спортске организације да се пријаве јер уколико то не ураде неће се моћи финансирати у буџетској 2024. години.

"Град Бањалука је у складу програмским документима за 2022. годину спортским организацима, које су биле обухваћене тим документима, исплатио средства у 100 одстотном износу, а све спортске организације које се суфинансирају из основног програма су ребалансом буџета за 2022. годину добиле јединствено повећање од 33,67 одсто у односу на одобрена средства", подсјећају из Одјељења.

Одјељење за друштвене дјелатности подсјећа спортске организације регистроване на подручју града Бањалука да су у складу са Законом о спорту Републике Српске дужне да се пререгиструју и ускладе своју организацију, рад и општа акта са одредбама овог закона. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана