Otvorena tri javna poziva za sufinansiranje u oblasti sporta

Srna
Otvorena tri javna poziva za sufinansiranje u oblasti sporta

BANjALUKA - Sportske organizacije registrovane na području Banjaluke do 1. jula mogu konkurisati na tri javna poziva za sufinansiranje programskih aktivnosti i projekata, kao i organizacije takmičenja ili manifestacija od posebnog i od značaja za grad za 2024. godinu, saopšteno je iz gradskog Odjeljenje za društvene djelatnosti.

Otvoren je javni poziv za klasifikaciju sportskih organizacija i učešće u osnovnom programu sufinansiranja programskih aktivnosti sportskih organizacija.

Do 1. jula otvoren je i javni poziv za učešće u posebnom programu sufinansiranja programa/projekata sportskih organizacija.

Otvoren je i javni poziv za sufinansiranje organizacije sportskih takmičenja ili manifestacija od posebnog značaja i od značaja za grad Banjaluku.

Sva tri javna poziva se realizuju u okviru Programa razvoja sporta grada Banjaluka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu.

Iz nadležnog odjeljenja pozivaju sportske organizacije da se prijave jer ukoliko to ne urade neće se moći finansirati u budžetskoj 2024. godini.

"Grad Banjaluka je u skladu programskim dokumentima za 2022. godinu sportskim organizacima, koje su bile obuhvaćene tim dokumentima, isplatio sredstva u 100 odstotnom iznosu, a sve sportske organizacije koje se sufinansiraju iz osnovnog programa su rebalansom budžeta za 2022. godinu dobile jedinstveno povećanje od 33,67 odsto u odnosu na odobrena sredstva", podsjećaju iz Odjeljenja.

Odjeljenje za društvene djelatnosti podsjeća sportske organizacije registrovane na području grada Banjaluka da su u skladu sa Zakonom o sportu Republike Srpske dužne da se preregistruju i usklade svoju organizaciju, rad i opšta akta sa odredbama ovog zakona. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana