Отворена спортска дворана "Лауш"

Срна
Отворена спортска дворана "Лауш"

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас свечано отворена спортска дворана "Лауш", чија је вриједност виша од два милиона КМ, а која је изграђена уз Основну школу "Свети Сава" у том насељу.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић изјавила је да ће данас отворена Спортска дворана "Лауш" послужити бројним ђацима и основцима да се у што бољим условима баве спортом и навела да су Влада Српске и ресорно министарство учествовали са једном трећином укупно уложених средстава у изградњу и опремање дворане.

"Школски спорт је одскочна даска за даљи пут свих оних који мисле да се баве спортом. Поносни смо што град Бањалука и Српска добијају овакав објекат", рекла је Чабрићева новинарима након свечаног отварања ове дворане.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је отварањем ове мултифункционалне дворане завршен пројекат који је почела претходна локална власт.

"Ова сјајна дворана је потребна граду и испуњава европске и свјетске стандарде за све врсте спортских такмичења. Служиће ђацима и новим генерацијама, становницима Лауша, спортистима и цијелој Бањалуци", рекао је Станивуковић и прецизирао да је ријеч о пројекту чија је вриједност већа од два милиона КМ.

Лијепе вијести доносе вам Addiko banka Banja Luka и Глас Српске


Предсједник Скупштине Бањалуке Љубо Нинковић изразио је задовољство што ће овај спортски објекат послужити дјеци, ђацима и становницима Лауша, али и цијелој Бањалуци јер ће, како је навео, двораном управљати Спортски центар "Борик".

Он је захвалио и премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу и Влади за помоћ у изградњи ове дворане.

Директор Основне школе "Свети Сава" Мирослав Попржен рекао је да је ово велики дан за ђаке ове образовне установе, насеље Лауш, али и Бањалуку, с обзиром на то да је ријеч о репрезентативном и пространом објекту намијењеном за одржавање такмичења у бројним спортовима.

Отварању дворане присуствовали су бројни Бањалучани, званице из друштвеног, политичког и јавног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана