Otvorena sportska dvorana "Lauš"

Srna
Otvorena sportska dvorana "Lauš"

BANjALUKA - U Banjaluci je danas svečano otvorena sportska dvorana "Lauš", čija je vrijednost viša od dva miliona KM, a koja je izgrađena uz Osnovnu školu "Sveti Sava" u tom naselju.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić izjavila je da će danas otvorena Sportska dvorana "Lauš" poslužiti brojnim đacima i osnovcima da se u što boljim uslovima bave sportom i navela da su Vlada Srpske i resorno ministarstvo učestvovali sa jednom trećinom ukupno uloženih sredstava u izgradnju i opremanje dvorane.

"Školski sport je odskočna daska za dalji put svih onih koji misle da se bave sportom. Ponosni smo što grad Banjaluka i Srpska dobijaju ovakav objekat", rekla je Čabrićeva novinarima nakon svečanog otvaranja ove dvorane.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je otvaranjem ove multifunkcionalne dvorane završen projekat koji je počela prethodna lokalna vlast.

"Ova sjajna dvorana je potrebna gradu i ispunjava evropske i svjetske standarde za sve vrste sportskih takmičenja. Služiće đacima i novim generacijama, stanovnicima Lauša, sportistima i cijeloj Banjaluci", rekao je Stanivuković i precizirao da je riječ o projektu čija je vrijednost veća od dva miliona KM.

Lijepe vijesti donose vam Addiko banka Banja Luka i Glas Srpske


Predsjednik Skupštine Banjaluke Ljubo Ninković izrazio je zadovoljstvo što će ovaj sportski objekat poslužiti djeci, đacima i stanovnicima Lauša, ali i cijeloj Banjaluci jer će, kako je naveo, dvoranom upravljati Sportski centar "Borik".

On je zahvalio i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i Vladi za pomoć u izgradnji ove dvorane.

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Miroslav Popržen rekao je da je ovo veliki dan za đake ove obrazovne ustanove, naselje Lauš, ali i Banjaluku, s obzirom na to da je riječ o reprezentativnom i prostranom objektu namijenjenom za održavanje takmičenja u brojnim sportovima.

Otvaranju dvorane prisustvovali su brojni Banjalučani, zvanice iz društvenog, političkog i javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana