Отворена амбуланта породичне медицине у МЗ Паприковац

Агенције
Отворена амбуланта породичне медицине у МЗ Паприковац

Бањалука - Предсједник Скупштине града Бањалука Слободан Гаврановић отворио је данас у мјесној заједници Паприковац амбуланту породичне медицине, преносе агенције.

Он је истакао да је град Бањалука до сада много урадио на изградњи и опремању амбуланти и побољшању примарне здравствене заштите, поткријепивши то чињеницом да је ово 77. амбуланта која је отворена на подручју града.

- Имамо амбуланте у 33 мјесне заједнице. Град је водио континуирану политику у овој области, заједно са Министарством здравља и социјалне заштите, желећи превасходно да услуге здравствене заштите приближи грађанима - рекао је Гаврановић новинарима.

Он је нагласио да је у наредне двије године планирано отварање још пет амбуланти.

Гаврановић је рекао да је политика Скупштине града ишла у правцу да све услуге буду доступне грађанима што је, данас реализовано и у МЗ Паприковац.

- Остаје нам да завршимо амбуланте у још пет мјесних заједница, а ускоро ћемо почети изградњу амбуланте и на Кочићевом вијенцу - рекао је Гаврановић.

Он је подсјетио да су се у неким мјесним заједницама градили нови објекти, негдје су санирани и реконструисани постојећи објекти, док се негдје улазило у закуп пословних простора, како би се ријешило питање амбуланти.

Гаврановић је истакао да се на простору МЗ Паприковац планира изградња вртића и школе, наводећи да ће град Бањалука заједно са ресорним министарством морати дефинисати питање изградње школе у наредну годину до двије.

Директор Дома здравља Бањалука Гордана Тешановић изјавила је да је амбуланта у МЗ Паприковац површине 70 метара квадратних и да има једну специјалистичку ординацију, салу за интервенције, те рецепцију, гдје грађани могу остварити контакт са заспосленима у амбуланти.

Тешановићева је рекла да је, захваљујући континуираној помоћи градске управе и ресорног министарства, у протеклих шест и по година у објекте Дома здравља уложено више од девет и по милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана