Отворен Предузетнички центар: Бољи амбијент за пословање

З. З.
Отворен Предузетнички центар: Бољи амбијент за пословање

БАЊАЛУКА - Форумом, на којем је присуствовало око 100 предузетника, свечано је отворен први Предузетнички центар у Бањалуци.

На отварању је организована панел дискусија, у склопу које су сви предузетници имали прилику да разговарају о проблемима са којима се свакодневно суочавају.

Форум предузетника отворио је градоначелник Драшко Станивуковић, истичући да је примарна идеја да се на једном мјесту окупе сви предузетници, без обзира на то да ли започињу посао или већ имају искуство.

- Постоји мноштво одлука и начина на који град може да помогне предузетницима, од такси, комуналних накнада, система у функционисању, администрације и слично - истакао је Станивуковић.

Додао је да ће бити основан фонд за све који желе да оснују посао.

- Тај фонд ће да подстиче људе који желе да се баве оваквим послом, који желе да направе здраву климу у којој могу да се такмиче, али истовремено и гаје партнерство са градом - истакао је градоначелник.

Сви кораци ће им бити олакшани кроз Предузетнички центар који је издвојена, централизована канцеларија. На том мјесту достављаће се сви захтјеви, а на тај начин свим предузетницима ће бити лакше да обављају одређене послове, да се консултују, чују добре приједлоге и савјете.

Савјетник за предузетништво у овом центру Маја Миљевић казала је да ће Бањалука постати мјесто иновација, инвестиција и нових компанија. Оснивач Предузетничког центра је град, а канцеларија се налази на адреси Веселина Маслеше број 25.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана