Otvoren Preduzetnički centar: Bolji ambijent za poslovanje

Z. Z.
Otvoren Preduzetnički centar: Bolji ambijent za poslovanje

BANjALUKA - Forumom, na kojem je prisustvovalo oko 100 preduzetnika, svečano je otvoren prvi Preduzetnički centar u Banjaluci.

Na otvaranju je organizovana panel diskusija, u sklopu koje su svi preduzetnici imali priliku da razgovaraju o problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Forum preduzetnika otvorio je gradonačelnik Draško Stanivuković, ističući da je primarna ideja da se na jednom mjestu okupe svi preduzetnici, bez obzira na to da li započinju posao ili već imaju iskustvo.

- Postoji mnoštvo odluka i načina na koji grad može da pomogne preduzetnicima, od taksi, komunalnih naknada, sistema u funkcionisanju, administracije i slično - istakao je Stanivuković.

Dodao je da će biti osnovan fond za sve koji žele da osnuju posao.

- Taj fond će da podstiče ljude koji žele da se bave ovakvim poslom, koji žele da naprave zdravu klimu u kojoj mogu da se takmiče, ali istovremeno i gaje partnerstvo sa gradom - istakao je gradonačelnik.

Svi koraci će im biti olakšani kroz Preduzetnički centar koji je izdvojena, centralizovana kancelarija. Na tom mjestu dostavljaće se svi zahtjevi, a na taj način svim preduzetnicima će biti lakše da obavljaju određene poslove, da se konsultuju, čuju dobre prijedloge i savjete.

Savjetnik za preduzetništvo u ovom centru Maja Miljević kazala je da će Banjaluka postati mjesto inovacija, investicija i novih kompanija. Osnivač Preduzetničkog centra je grad, a kancelarija se nalazi na adresi Veselina Masleše broj 25.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana