Отворен Међународни фестивал „Козара етно“ у Пискавици

ГС
Отворен Међународни фестивал „Козара етно“ у Пискавици

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке отворио је овогодишњи традиционални Међународни фестивал „Козара етно“ у Пискавици, који је окупио око 400 учесника из шест земаља.

-Ово је један посебан и веома значајан Фестивал за наш град, који скоро 20 година чува нашу културу и традицију, чува успомену на козарског човјека из неких давних времена. Управо кроз овакву манифестацију, прича о обичајима и традицији,  не преноси се само нама, него цијелом свијету. Овдје је дошло 400 такмичара из Европе и свијета, из чега је видљиво да се овај фестивал сврстао у свјетски значајне фестивале који окупљају културно-умјетничка друштва – поручио је градоначелник.

Он је истакао да ова манифестација не само да чува нашу културу од заборава, него је и додатно оснажује.

-„Козара етно“ је манифестација од изузетног културног и туристичког значаја, јер људи из цијелог свијета бораве у  нашим селима и упознају нашу културу, због чега је Град Бања Лука ове године издвојио и додатна средства подршке, а подршка засигурно неће изостати ни у наредним годинама – закључио је он.

Учесници фестивала су кроз фолклорне игре и изворну музику представили традицију и обичаје крајева из којих долазе, док је на етно тржници била уприличена изложбено-продајна поставка традиционалних домаћих производа.

Подсјећамо, Туристичка организација града Бање Луке је заједно са КУД „Пискавица“ и АНИП „Веселин Маслеша“ организовала манифестацију „Бањалучки етно дани“, који су почели 30. јуна на Тврђави Кастел и трајаће до 3. јула. Бањалучки етно дани представљају сарадњу два фестивала, „Козара етно“ и „Фестивал српског фолклора“ који се традиционално организују у првој половини јула.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана