Откривено шта Бањалука спрема за празнике

Јасмина Салопек
Foto: А.Чавић

БАЊАЛУКА - Зимска магија стиже у град почетком децембра, припреме су у пуном јеку, а градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић каже да град има велики успјех на туристичком пољу и да је у континуираном расту.

-Задајемо нови ритам, нове задатке и обарамо све рекорде. За накит смо издвојили највише, Бањалука ће да сија љепше него икада. Сијаће и оне бањалучке локације које никада нису-рекао је Станивуковић.

Поред Зимзобала, како каже, имаћемо и Зимзопарк као нову атракцију.

-У петак крећемо, али званична церемонија отварања Зимзобала биће 3. децембра, док ће Зимзопарк бити отворен 28. децембра - најавио је он и додао да парк Младен Стојановић није никада имао неку посебну понуду, а сада ће бити пун садржаја.

-Имаћемо и два велика концерта, односно концерт Лепе Брене и Жељка Самарџића. Уводимо и дневне журке на отвореном, дјечију Нову годину и обиљежавање 9. јануара - појаснио је Станивуковић.

Бањалука сваке године, а посебно када су новогодишњи празници пред нама, биљежи велики број туриста.

Наш град је прошле године оборио рекорде по броју долазака и ноћења. Истакла је директорица Туристичке организације града Бањалука Драгана Вуклиш и додала да је бројка ове године још већа, те да ће туриста бити из свих крајева.

- Према званичним подацима, за првих 10 мјесеци ове године Бањалука је оборила рекорд за читаву прошлу годину. Било је 97.000 долазака и 147.000 ноћења. Ово значи да је пред нама још једна рекордна година - рекла је Вуклишева. 

Како каже, ово је за њих сатисфакција и вјетар у леђа да наставе још јаче и боље да развијају Бањалуку. 

- Од децембра очекујемо највише. Када је ријеч о резервацијама смјештаја, скоро сви капацитети су попуњени, а туриста ће бити из Словеније, Хрватске, Црне Горе, Србије, Македоније, Аустрије, Данске и Њемачке - појаснила је она, те додала да је ово знак да је Бањалука постала препознатљива на туристичкој мапи.

Директор Градске развојне агенције Невен Станић појаснио је како је текла читава организација овогодишње градске зимске бајке у којој ће уживати и млади и стари.

- Уназад неколико мјесеци ушли смо у процес реализације и додатних припрема за Зимзобал и Зимзопарк који ће ове године имати мноштво садржаја - рекао је Станић.

Према његовим ријечима, за ову манифестацију била је потребна велика жеља и воља.

-Грађани Бањалуке, али и сами туристи навикли су да наш град пуним сјајем сија баш у овом предпразничном периоду, па смо се, заједно са Градом и Туристичком организацијом Бањалука, потрудили да  их не изневјеримо - навео је Станић.

Додао је да ће Бањалука 45 дана, колико ће трајати све, бити град разноврсног садржаја и програма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана