Otkriveno šta Banjaluka sprema za praznike

Jasmina Salopek
Foto: A.Čavić

BANjALUKA - Zimska magija stiže u grad početkom decembra, pripreme su u punom jeku, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da grad ima veliki uspjeh na turističkom polju i da je u kontinuiranom rastu.

-Zadajemo novi ritam, nove zadatke i obaramo sve rekorde. Za nakit smo izdvojili najviše, Banjaluka će da sija ljepše nego ikada. Sijaće i one banjalučke lokacije koje nikada nisu-rekao je Stanivuković.

Pored Zimzobala, kako kaže, imaćemo i Zimzopark kao novu atrakciju.

-U petak krećemo, ali zvanična ceremonija otvaranja Zimzobala biće 3. decembra, dok će Zimzopark biti otvoren 28. decembra - najavio je on i dodao da park Mladen Stojanović nije nikada imao neku posebnu ponudu, a sada će biti pun sadržaja.

-Imaćemo i dva velika koncerta, odnosno koncert Lepe Brene i Željka Samardžića. Uvodimo i dnevne žurke na otvorenom, dječiju Novu godinu i obilježavanje 9. januara - pojasnio je Stanivuković.

Banjaluka svake godine, a posebno kada su novogodišnji praznici pred nama, bilježi veliki broj turista.

Naš grad je prošle godine oborio rekorde po broju dolazaka i noćenja. Istakla je direktorica Turističke organizacije grada Banjaluka Dragana Vukliš i dodala da je brojka ove godine još veća, te da će turista biti iz svih krajeva.

- Prema zvaničnim podacima, za prvih 10 mjeseci ove godine Banjaluka je oborila rekord za čitavu prošlu godinu. Bilo je 97.000 dolazaka i 147.000 noćenja. Ovo znači da je pred nama još jedna rekordna godina - rekla je Vukliševa. 

Kako kaže, ovo je za njih satisfakcija i vjetar u leđa da nastave još jače i bolje da razvijaju Banjaluku. 

- Od decembra očekujemo najviše. Kada je riječ o rezervacijama smještaja, skoro svi kapaciteti su popunjeni, a turista će biti iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Austrije, Danske i Njemačke - pojasnila je ona, te dodala da je ovo znak da je Banjaluka postala prepoznatljiva na turističkoj mapi.

Direktor Gradske razvojne agencije Neven Stanić pojasnio je kako je tekla čitava organizacija ovogodišnje gradske zimske bajke u kojoj će uživati i mladi i stari.

- Unazad nekoliko mjeseci ušli smo u proces realizacije i dodatnih priprema za Zimzobal i Zimzopark koji će ove godine imati mnoštvo sadržaja - rekao je Stanić.

Prema njegovim riječima, za ovu manifestaciju bila je potrebna velika želja i volja.

-Građani Banjaluke, ali i sami turisti navikli su da naš grad punim sjajem sija baš u ovom predprazničnom periodu, pa smo se, zajedno sa Gradom i Turističkom organizacijom Banjaluka, potrudili da  ih ne iznevjerimo - naveo je Stanić.

Dodao je da će Banjaluka 45 dana, koliko će trajati sve, biti grad raznovrsnog sadržaja i programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana