Отказани Ћевап фест, Козара етно и Љето на Врбасу у Бањалуци

ГС
Отказани Ћевап фест, Козара етно и Љето на Врбасу у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Манифестације које Јавна установа Туристичка организација града Бањалука (ТОБЛ) организује сваке године у прољећним и љетним мјесецима биће отказане, наведено је у саопштењу ТОБЛ-а.

Како се додаје у саопштењу ради се о манифестацијама у мају Ћевап фест и јулу Козара етно и Лјето на Врбасу.

“Обзиром да смо већ требали приступити реализацији и организацији манифестација, а у граду Бањалука је вандредна ситуација, одржавање догађаја у овим терминима је за сада немогуће како из епидемиолошко-безбједносног тако и финасијског момента”, наведено је у саопштењу ТОБЛ-а. Како се додаје, с обзиром да у Бањалуци, од 16. марта не раде смјештајно-угоститељски капацитети, сторниране су авио линије као и друмски саобраћај те затворени гранични прелази у ТОБЛ-у сматрају да ће обим штете за туризам Бањалуке бити огроман.

ЈУ Туристичка организација града Бањалука туристичке активности, укључујући и организацију фестивала и манифестација те суорганзације различитих догађаја, финансира из прихода остварених уплатом боравишне таксе које уплаћују хотелијери, те власници смјештајних капацитета.

“С обзиром да су сви смјештајни капацитети у Бањалуци  празни од половине марта 2020. године и да се крај кризе, узроковане корона вирусом још увијек не назире, реално је очекивати да нећемо имати приходе боравишне таксе за три мјесеца (март, април, мај) гдје смо очекивали готово 80.000 КМ прихода од исте.  С обзиром на ситуацију евидентан је за сада  тромјесечни губитак који ће, по свему судећи, имати и продужено негативно дејство”, додају у саопштењу ТОБЛ-а.

Како су навели, за сада су оставили отворено питање реализације Међународне конференције туризма 2020. коју организује Одјељење за културу, туризам и социјалну политику у сарадњи са ЈУ Туристичка организација града Бањалука. Према ранијем договору Конференција је планирана у другој половини септембра.

(НН)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана