Otkazani Ćevap fest, Kozara etno i Ljeto na Vrbasu u Banjaluci

GS
Otkazani Ćevap fest, Kozara etno i Ljeto na Vrbasu u Banjaluci

BANjALUKA - Manifestacije koje Javna ustanova Turistička organizacija grada Banjaluka (TOBL) organizuje svake godine u proljećnim i ljetnim mjesecima biće otkazane, navedeno je u saopštenju TOBL-a.

Kako se dodaje u saopštenju radi se o manifestacijama u maju Ćevap fest i julu Kozara etno i Ljeto na Vrbasu.

“Obzirom da smo već trebali pristupiti realizaciji i organizaciji manifestacija, a u gradu Banjaluka je vandredna situacija, održavanje događaja u ovim terminima je za sada nemoguće kako iz epidemiološko-bezbjednosnog tako i finasijskog momenta”, navedeno je u saopštenju TOBL-a. Kako se dodaje, s obzirom da u Banjaluci, od 16. marta ne rade smještajno-ugostiteljski kapaciteti, stornirane su avio linije kao i drumski saobraćaj te zatvoreni granični prelazi u TOBL-u smatraju da će obim štete za turizam Banjaluke biti ogroman.

JU Turistička organizacija grada Banjaluka turističke aktivnosti, uključujući i organizaciju festivala i manifestacija te suorganzacije različitih događaja, finansira iz prihoda ostvarenih uplatom boravišne takse koje uplaćuju hotelijeri, te vlasnici smještajnih kapaciteta.

“S obzirom da su svi smještajni kapaciteti u Banjaluci  prazni od polovine marta 2020. godine i da se kraj krize, uzrokovane korona virusom još uvijek ne nazire, realno je očekivati da nećemo imati prihode boravišne takse za tri mjeseca (mart, april, maj) gdje smo očekivali gotovo 80.000 KM prihoda od iste.  S obzirom na situaciju evidentan je za sada  tromjesečni gubitak koji će, po svemu sudeći, imati i produženo negativno dejstvo”, dodaju u saopštenju TOBL-a.

Kako su naveli, za sada su ostavili otvoreno pitanje realizacije Međunarodne konferencije turizma 2020. koju organizuje Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku u saradnji sa JU Turistička organizacija grada Banjaluka. Prema ranijem dogovoru Konferencija je planirana u drugoj polovini septembra.

(NN)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana