Оштећења на саобраћајници у Пријечанима: Утврђује се има ли пропуста у радовима

А. Т.
Оштећења на саобраћајници у Пријечанима: Утврђује се има ли пропуста у радовима

БАЊАЛУКА - Представници Одјељења за саобраћај и путеве одржали су јуче састанак са пројектантима и надзорним органима који су водили изградњу пута у Пријечанима, а на којем су се недавно појавила оштећења и затражили да се утврде узроци.

- Захтијевамо да се утврди како је дошло до оштећења саобраћајнице која је изграђена прошле године, како би могли донијети одлуку о наредним корацима везаним за реконструкцију пута - кажу у Одјељењу.

Ријеч је о дионици на којој је претходно санирано велико клизиште у дужини од 200 метара које је и ранијих година, усљед помјерања тла, уништавало коловоз.

- Пројекат је предвиђао трајно рјешење клизишта и сада тражимо да стручњаци кажу да ли је ријеч о нестручном извођењу радова или је из неког другог разлога дошло до поновног помјерања тла - кажу у Одјељењу.

Одјељење ће упутити захтјев “Водоводу” како би се извршила детекција новоизграђене мреже, ради утврђивања могућности да је њено евентуално оштећење узрок помјерања тла. Извођач радова у Пријечанима било је бањалучко предузеће “Козарапутеви”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана