Oštećenja na saobraćajnici u Priječanima: Utvrđuje se ima li propusta u radovima

A. T.
Oštećenja na saobraćajnici u Priječanima: Utvrđuje se ima li propusta u radovima

BANjALUKA - Predstavnici Odjeljenja za saobraćaj i puteve održali su juče sastanak sa projektantima i nadzornim organima koji su vodili izgradnju puta u Priječanima, a na kojem su se nedavno pojavila oštećenja i zatražili da se utvrde uzroci.

- Zahtijevamo da se utvrdi kako je došlo do oštećenja saobraćajnice koja je izgrađena prošle godine, kako bi mogli donijeti odluku o narednim koracima vezanim za rekonstrukciju puta - kažu u Odjeljenju.

Riječ je o dionici na kojoj je prethodno sanirano veliko klizište u dužini od 200 metara koje je i ranijih godina, usljed pomjeranja tla, uništavalo kolovoz.

- Projekat je predviđao trajno rješenje klizišta i sada tražimo da stručnjaci kažu da li je riječ o nestručnom izvođenju radova ili je iz nekog drugog razloga došlo do ponovnog pomjeranja tla - kažu u Odjeljenju.

Odjeljenje će uputiti zahtjev “Vodovodu” kako bi se izvršila detekcija novoizgrađene mreže, radi utvrđivanja mogućnosti da je njeno eventualno oštećenje uzrok pomjeranja tla. Izvođač radova u Priječanima bilo je banjalučko preduzeće “Kozaraputevi”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana