Одјељење за саобраћај и путеве

Ј. С.
Одјељење за саобраћај и путеве
Одјељење за саобраћај и путеве

Бањалука - Почело је поплочавање пјешаче стазе бетонским коцкама дуж новоизграђеног дијела источног транзита од тржног центра “АС” према Крфској улици у Обилићеву, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

- Ријеч је првој фази пројекта изградње пјешачких и бициклистичких стаза у дужини од 1,2 километар, на потезу од кружног тока на Ребровцу до краја новог дијела источног транзита, вриједног више од 700.000 КМ - истакао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Према његовим ријечима по завршетку тротоара, отпочеће изградња бициклистичке стазе.

- Постављени су ивичњаци и урађена припрема за асфалтирање бициклистичке стазе на овој дионици, а послије тога почињу радови на другој фази - каже Сандић.

Друга фаза пројекта подразумијева изградњу пјешачке и бициклистичке стазе, уз Булевар Десанке Максимовић, која ће повезати два новоизграђена кружна тока на источном транзиту, на потезу од тржног центра “Ас” до Ребровачког моста. По изградњи ове дионице, биће формирана тзв. “источна бициклистичка магистрала”, од стадиона ФК “Напријед” у Обилићеву па све до Лазарева и Траписта.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана