Odjeljenje za saobraćaj i puteve

J. S.
Odjeljenje za saobraćaj i puteve

Banjaluka - Počelo je popločavanje pješače staze betonskim kockama duž novoizgrađenog dijela istočnog tranzita od tržnog centra “AS” prema Krfskoj ulici u Obilićevu, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

- Riječ je prvoj fazi projekta izgradnje pješačkih i biciklističkih staza u dužini od 1,2 kilometar, na potezu od kružnog toka na Rebrovcu do kraja novog dijela istočnog tranzita, vrijednog više od 700.000 KM - istakao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Prema njegovim riječima po završetku trotoara, otpočeće izgradnja biciklističke staze.

- Postavljeni su ivičnjaci i urađena priprema za asfaltiranje biciklističke staze na ovoj dionici, a poslije toga počinju radovi na drugoj fazi - kaže Sandić.

Druga faza projekta podrazumijeva izgradnju pješačke i biciklističke staze, uz Bulevar Desanke Maksimović, koja će povezati dva novoizgrađena kružna toka na istočnom tranzitu, na potezu od tržnog centra “As” do Rebrovačkog mosta. Po izgradnji ove dionice, biće formirana tzv. “istočna biciklistička magistrala”, od stadiona FK “Naprijed” u Obilićevu pa sve do Lazareva i Trapista.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana