Одгођена прва "Породична шетња"

Срна
Foto: bl-portal.com

БАЊАЛУКА - Прва "Породична шетња" у организацији бањалучког Удружењa породица са четворо и више дјеце вишечланих породица "Четири плус", која је требала бити одржана у недјељу, 19. септембра, одгођена је до даљњег, рекао је Срни предсједник овог удружења Јован Радовановић.

Радовановић је додао да се шетња, с циљем промовисања важности породице и указивање да је она темељ друштва, а под слоганом "Да нас буде више", одгађа због најављене кише, те да ће нови термин накнадно бити саопштен.

"Главна мисија овог догађаја је да се покаже сва љепота и снага породице, као и да се подигне свијест грађана о значају дјеце и њиховог мјеста у заједници", рекао је Радовановић.

Он је нагласио је да се Српска суочава са проблемом пада наталитета и чињеницом да млади све више напуштају земљу и одлазе у иностранство.

"Породица је нешто чиме треба да се поносимо. Само уједињени можемо да ојачамо институцију породице, да подстакнемо подјелу одговорности између родитеља и друштва и да пружимо једни другима подршку у остваривању онога што је најбоље за нашу дјецу", истакао је Радовановић.

Он је апеловао на Владу Републике Српске и градске власти да и они пруже подршку вишечланим породицама, како би утицали на повећање наталитета.

Према његовим ријечима, чланови овог Удружења на прољеће планирају реализацију пројекта чији је циљ заштита биодиверзитета.

Радовановић каже да је идеја да свака од 800 регистрованих породица у бањалучком Удружењу засади по 10 стабала, чиме би створили дрворед од 8.000 стабала.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана