Odgođena prva "Porodična šetnja"

Srna
Foto: bl-portal.com

BANjALUKA - Prva "Porodična šetnja" u organizaciji banjalučkog Udruženja porodica sa četvoro i više djece višečlanih porodica "Četiri plus", koja je trebala biti održana u nedjelju, 19. septembra, odgođena je do daljnjeg, rekao je Srni predsjednik ovog udruženja Jovan Radovanović.

Radovanović je dodao da se šetnja, s ciljem promovisanja važnosti porodice i ukazivanje da je ona temelj društva, a pod sloganom "Da nas bude više", odgađa zbog najavljene kiše, te da će novi termin naknadno biti saopšten.

"Glavna misija ovog događaja je da se pokaže sva ljepota i snaga porodice, kao i da se podigne svijest građana o značaju djece i njihovog mjesta u zajednici", rekao je Radovanović.

On je naglasio je da se Srpska suočava sa problemom pada nataliteta i činjenicom da mladi sve više napuštaju zemlju i odlaze u inostranstvo.

"Porodica je nešto čime treba da se ponosimo. Samo ujedinjeni možemo da ojačamo instituciju porodice, da podstaknemo podjelu odgovornosti između roditelja i društva i da pružimo jedni drugima podršku u ostvarivanju onoga što je najbolje za našu djecu", istakao je Radovanović.

On je apelovao na Vladu Republike Srpske i gradske vlasti da i oni pruže podršku višečlanim porodicama, kako bi uticali na povećanje nataliteta.

Prema njegovim riječima, članovi ovog Udruženja na proljeće planiraju realizaciju projekta čiji je cilj zaštita biodiverziteta.

Radovanović kaže da je ideja da svaka od 800 registrovanih porodica u banjalučkom Udruženju zasadi po 10 stabala, čime bi stvorili drvored od 8.000 stabala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana