Одборници СНСД-а до даљег неће учествовати у скупштинским засједањима

Срна
Одборници СНСД-а до даљег неће учествовати у скупштинским засједањима

БАНЈАЛУКА - Клуб одборника СНСД-а у скупштини града Бањалука саопштио је да до даљег неће учествовати у скупштинским засједањима све док Градска управа не почне уважавати елементарне демократске стандарде и законе Републике Српске.

Клуб одборника СНСД-а инсистира да се спроведу одлуке које је у демократској процедури изгласала градска скупштина, као што је да се породиљама исплати пуна једнократна накнада у износу од 500.

“Избјегавање извршења ове Одлуке у потпуности или њено парцијално спровођење значи дерогирање и непризнавање Скупштине, закона и Устава Републике Српске”, сматрају у овом клубу.

Одборници СНСД-а у бањалучкој скупштини позивају породиље из Бањалуке да на темељу Одлуке која је прихваћена у Скупштини града на основу приједлога и амандмана бањалучког СНСД-а,поднесу захтјев у Скупштину града за исплату једнократне подршке у износу од 500 КМ.

“Градски одбор СНСД-а одлучан је да пружи додатну правну подршку нашим суграђанкама које су оствариле право на једнократну помоћ тиме што су постале мајке током 2021. године”, наводи се у саопштењу.

Из Клуба одборника СНСД-а позвали су породиље да дођу у правну службу Клуба у Улици Јована Дучића у Бањалуци од 8.00 до 16.00 часова, гђе ће им бити пружена сва правна подршка како би реализовале своје право које су за њих изборили одборници СНСД-а.

“Наша порука јавности, градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу и градској администрацији је јасна - борили смо се осам мјесеци и на крају побиједили у случају исплате подршке здравственим радницима, тако ће бити и са породиљама”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана