Odbornici SNSD-a do daljeg neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima

Srna
Odbornici SNSD-a do daljeg neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima

BANJALUKA - Klub odbornika SNSD-a u skupštini grada Banjaluka saopštio je da do daljeg neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok Gradska uprava ne počne uvažavati elementarne demokratske standarde i zakone Republike Srpske.

Klub odbornika SNSD-a insistira da se sprovedu odluke koje je u demokratskoj proceduri izglasala gradska skupština, kao što je da se porodiljama isplati puna jednokratna naknada u iznosu od 500.

“Izbjegavanje izvršenja ove Odluke u potpunosti ili njeno parcijalno sprovođenje znači derogiranje i nepriznavanje Skupštine, zakona i Ustava Republike Srpske”, smatraju u ovom klubu.

Odbornici SNSD-a u banjalučkoj skupštini pozivaju porodilje iz Banjaluke da na temelju Odluke koja je prihvaćena u Skupštini grada na osnovu prijedloga i amandmana banjalučkog SNSD-a,podnesu zahtjev u Skupštinu grada za isplatu jednokratne podrške u iznosu od 500 KM.

“Gradski odbor SNSD-a odlučan je da pruži dodatnu pravnu podršku našim sugrađankama koje su ostvarile pravo na jednokratnu pomoć time što su postale majke tokom 2021. godine”, navodi se u saopštenju.

Iz Kluba odbornika SNSD-a pozvali su porodilje da dođu u pravnu službu Kluba u Ulici Jovana Dučića u Banjaluci od 8.00 do 16.00 časova, gđe će im biti pružena sva pravna podrška kako bi realizovale svoje pravo koje su za njih izborili odbornici SNSD-a.

“Naša poruka javnosti, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću i gradskoj administraciji je jasna - borili smo se osam mjeseci i na kraju pobijedili u slučaju isplate podrške zdravstvenim radnicima, tako će biti i sa porodiljama”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana