Одборници минутом ћутања одали почаст жртвама земљотреса

Срна
Одборници минутом ћутања одали почаст жртвама земљотреса

БАЊАЛУКА - Сједница Скупштине града Бањалука почела је јутрос минутом ћутања којом су сви присутни одали почаст жртвама разорног земљотреса, који је град погодио на данашњи дан 1969. године.

Почаст жртвама снажног земљотреса у којем је страдало 15 људи одата је на иницијативу одборника СНСД-а Бојана Пећанца, који је истакао важност овог важног догађаја који је заувијек промјенио лице Бањалуке.

"Жао ми је што нису присутни сви одборници, па да заједно на овај значајан датум симболично прошетамо до жкривог сатаж, који је забиљежио моменат када се земљотрес догодио", рекао је Пећанац.

Након минута ћутања, сједница бањалучког парламента настављена је расправом о тачки која се односи на иницијативу за измјену неколико регулационих планова, а у току је дискусија одборника о именовању тима за демографску стратегију.

Засједање је каснило са почетком скоро 30 минута јер није дошао довољан број одборника да би се остварио кворум.

Одборници су јуче расправљали о одлуци о емисији обвезница, приједлогу о стављању ван снаге одлуке о давању сагласности града за задужење предузећа "Аквана", а разматрано је и више тачака које се односе на измјене регулационих планова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана